Installatiebedrijf Bruins Roden

Installatiebedrijf Bruins - Bel

Water ontharden met Lubron | Wij doen het voor u

Water ontharden met een Lubron ontharder van Installatiebedrijf Bruins

Water, zo vanzelfsprekend dat we er vaak niet bij stilstaan dat het één van de belangrijkste hulpmiddelen in bedrijven en huishoudens is. Toch is het datzelfde water dat nogal eens voor onnodige kosten kan zorgen, omdat het apparaten ernstig kan beschadigen of hinderlijke kalkaanslag kan veroorzaken. Maar hoe kun je het beste kalkaanslag verwijderen? Installatiebedrijf Bruin uit Roden biedt de oplossing voor kalkaanslag verwijderen, namelijk de Lubron waterontharder. Met een waterontharder van Lubron behoort kalkaanslag tot het verleden en zorgt deze ervoor dat kalkaanslag verwijderd wordt en uw gasboiler, wasmachine, vaatwasser, waterkoker en meer beschermd wordt. Waar wacht u nog op? Klik hier voor meer informatie.

Waarom per sé een ontharder van Lubron?

Wilt u uw water ontharden? De ontharder van Lubron is geschikt voor particulier maar ook voor zakelijk gebruik. Ze zijn erg compact en zeer praktisch. Lubron staat bekend om zijn uitstekende prijs kwaliteit verhouding, maar ook om haar technische producten en het gemak waarmee ze worden bediend. Uw kunt met Lubron eenvoudig zelf kalkaanslag verwijderen en uw water ontharden. Reinig en bescherm uw apparatuur, zodat ze nog jarenlang probleemloos blijven werken.

Hoe werkt een Lubron Waterontharder?

Een ontharder van Lubron is een doorstroomapparaat, gevuld met een korrelige kunsthars en ervoor zorgt dat uw water volledig door middel van verschillende mineralen onthard wordt door. Deze hars heeft de eigenschap om calcium en magnesium op te nemen en daarvoor natrium af te geven.  Dit spoelproces geschiedt automatisch en moet eenmaal per drie of vier dagen worden uitgevoerd.

Waterontharder aanvragen

Prijzen: wat kost een Lubron ontharder?

De kosten van een waterontharder van Lubron worden in de onderstaande tabel gegeven. Zo heeft u een duidelijk beeld van wat het totale kostenplaatje is om uw water te ontharden en kalkaanslag te voorkomen.

 

Zoutverbruik:  365 dagen per jaar, 1 regeneratie à 1,2 kg per 3 dagen
 totaal ca. 150 kg PuroSel à 0,64 euro/kg    
96 euro
Elektriciteitsverbruik:365 dagen à 24 uur à 4 Watt =
35,0 kW à 0,20 euro/kW  
7 euro
Meerverbruik water:    120 regeneraties à 98 liter à 1,20 euro/m3 14 euro
Afschrijving ontharder:aanschaf 1200 euro
installatiekosten (geschat) 250 euro
afschrijvingsperiode 10 jaar
145 euro
______________+
262 euro per jaar

 

 

Voordelen van een Lubron Waterontharder

Het grote voordeel van water ontharden met een Lubron waterontharder is het geboden comfort. Kalkaanslag verwijderen verzacht uw haar en beschermd uw sanitair. Badkamertegels en wastafels blijven veel makkelijker schoon. Daarnaast biedt een Waterontharder van Installatiebedrijf Bruin uit Roden u:

Een gemiddeld huishouden kan bij aanschaf van een Lubron ontharder 800 euro per jaar besparen. Dit is onder te verdelen in energiebesparing, besparing aan reinigingsmiddelen, besparing op reparaties van huishoudelijke apparaten en besparing door een langere levensduur van textiel. Onderstaand ziet u een voorbeeld van een gemiddelde huishouding.

Bespaar energie met een Lubron Waterontharder

Het rendement van boilers loopt in enkele jaren met de helft terug als gevolg van kalkafzetting. Een nieuwe gasboiler verbruikt in een gemiddeld huishouden circa 500 m3 gas per jaar. Na enkele jaren is dit verbruik gestegen tot 1000 m3 per jaar. Door kalkaanslag met een Lubron waterontharder te verwijderen gaat u dit verbruik tegen. Hiermee kan jaarlijks tot wel 300 euro worden bespaard! Voor elektrische boilers gelden minstens dezelfde verliezen als voor gasboilers. De warmteverliezen door kalkafzettingen op de verwarmingselementen van wasautomaten, vaatwasmachines en koffiezetapparaten zijn doorgaans beperkt.

Bespaar op reinigingsmiddelen door een Waterontharder te (laten) installeren

Een aanzienlijk percentage van reinigingsmiddelen is nodig om de kalk in het water te elimineren. Bij afwezigheid van kalk wordt op bijvoorbeeld wasmiddel een besparing van 50% behaald. Het gemiddeld gebruik per gezin aan wasmiddel is 50 kg per jaar tegen een prijs van 4 euro per kg. De jaarlijkse besparing is daarom 100 euro(!) per jaar.

Uw textiel gaat langer mee met een Waterontharder van Lubron

Bij de textielwas zetten de verbindingen van kalkzeep zich af op de vezels en maken deze hard en stug. Daardoor ontstaat vezelbreuk en verhoogde slijtage. Gesteld kan worden dat de levensduur van textiel verlengd wordt met tenminste 25% indien het toegevoegde water praktisch kalkvrij is. Voor elk huishouden zal hier een verschillend besparingsbedrag ontstaan, dat toch tenminste 250 euro per jaar zal zijn.

Bespaar op reparaties en het vervangen van huishoudapparaten met de waterontharder

De meest voorkomende storingen door kalkaanslag zijn bijvoorbeeld: in de boiler,  op verwarmings-elementen van vaatwasmachines,  in het koffiezetapparaat, stoomstrijkijzer of luchtbevochtiger. Hier mag worden aangenomen dat het gaat om bedragen variërend van 100 euro tot 200 euro, gemiddeld dus 150 euro per jaar. In totaal kunt u met een Lubron waterontharder van Installatiebedrijf Bruins dus €800 besparen per jaar! Wij zijn gevestigd in Roden en bieden u graag meer informatie. Neem snel contact met ons op en stel ons al uw vragen.

 Bekijk de pagina aanvullende informatie over waterontharders voor extra mogelijkheden.

waterontharder

Meer informatie over onze waterontharders

Klik op onderstaande PDF bestanden voor meer informatie:

Afspraak maken

Direct een afspraak maken? Vul het onderstaande formulier in.

  • Maak een afspraak, vul onderstaand formulier in

      Openingstijden

     Maandag           
Dinsdag              
Woensdag        
Donderdag       
   - koopavond
Vrijdag                 
Zaterdag            
Lunchpauze          
 13.00 - 17.30
10.00 - 17.30   
10.00 - 17.30  
10.00 - 17.30
19.00 - 21.00
10.00 - 17.30
10.00 - 16.00
12.00 - 13.00

                  

                        

"Zorgeloos genieten van de top  kwaliteit  die  Bruins Installatie voor u regelt. Van centrale verwarming  tot  en  met  zonneboiler,  Bruins Installatie heeft voor u een   op maat gemaakte oplossing!"

                                 Johan  Huitema

     

 

Installatiebedrijf Roden Alles onder één dak
Installatiebedrijf Roden Eén aanspreekpunt
Installatiebedrijf Roden Gespecialiseerde medewerkers
Installatiebedrijf Roden 80+ jaar ervaring
Maak direct een afspraak
     Locatie Bruins
        Telefoonnummer Installatiebedrijf
Kanaalstraat 56-58
9301 LT Roden 
bruins@sanidrome.nl
050-5019307
Sitemap
                            Wat wij doen
Home
Sanidrome
Mobiele badkamer
                      Zonneboiler
Zonne-energie
Waterontharder
Rioolservice
                     Centrale verwarming
Vloerverwarming
Electra
Gas
                      Dakbedekking
Zinkwerken
Warmtepompen
Sanitair
Installatiebedrijf BruinsInstallatiebedrijf BruinsInstallatiebedrijf Bruins ZonnepanelenInstallatiebedrijf BruinsInstallatiebedrijf Bruins
Sanidrome BruinsSanidrome Bruins